Українська версія сайту

Екскурсія до меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні”

22-04-2016

Без життя, без людського горіння немає легенд.

Немає легендарних людей. Є на світі легендарні діла.

Діла, які здатні підняти людину до найвищого п’єдесталу,

перетворити в легенду.

Юрій Збанацький

 19 квітня 2016 року ліцеїсти 203 та 204 навчальних груп юридичного ліцею разом з класними керівниками Кадькаленко І.В. та Довгань Ю.В. вирушили до меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні”.

Метою цієї подорожі було дізнатися історію того, як наші предки, ціною власного життя, виборювали для нас незалежність, мир та свободу.

За розмірами та значенням колекцій музей є одним з найбільших в Україні. Його зібрання, яке постійно поповнюється, нараховує близько 400 тисяч музейних предметів. На сьогодні Меморіал є провідним науково-дослідним, науково-методичним і культурно-освітнім центром з воєнної історії України.

Правду кажуть: “Краще один раз побачити, ніж сто разів почути”, а ліцеїсти і почули, і побачили багато нового і вражаючого.

Усіх присутніх надзвичайно зацікавили експонати, представлені у музеї. Там були різноманітні предмети побуту солдатів, безліч зброї, оригінали записок і щоденників постраждалих та полонених, багато військових нагород та особистих речей відомих воєнних діячів як і з Червоної Армії, так і з боку нацистів.

Сказати, що ліцеїсти були вражені – нічого не сказати. Особливим для кожного виявилася зала, де була величезна стіна з фотокартками загиблих воїнів Великої Вітчизняної війни, та інша, навпроти неї, – з фотографіями матерів, які відрядили усіх своїх синів на війну, боротися за свободу від гітлерівського наступу. 

У ввідному залі музею відкрилась експозиція, на якій представлені артефакти, зібрані журналістами ТСН під час відряджень у зону бойових дій на Сході України. Чільне місце на виставці займають понад тридцять прапорів з автографами воїнів, які передали журналістам каналу «1+1» бійці Збройних сил України, Національної гвардії та добровольчих формувань. Пробиті кулями та осколками снарядів покажчики населених пунктів – Опитного, Мар’їнки та Донецького аеропорту свідчать про жорстокість боїв та незламність українських бійців.  Також вихованці ліцею відвідали виставку “Аеропорт… Пекельна смуга”, присвячену останнім захисникам летовища, які загинули під перекриттям будівлі, коли вже метал і бетон не витримали випробування вогнем.

Звичайно ж, навчальна екскурсія виявилася доволі повчальною. Кожен мав змогу поринути у найтрагічніший період існування людства та зробити особисті висновки для себе.

 Довгань Ю.В.

Кадькаленко І.В.

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X