Українська версія сайту

Ліцеїсти відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні

25-04-2017

Друга світова війна – наймасштабніша світова війна в історії людства. Почалася 1 вересня 1939 і тривала 2194 дні до 2 вересня 1945. Друга світова війна значно вплинула на долю людства. В ній брала участь 61 країна (80 % населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн осіб у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн.

У суботу 22 квітня ліцеїсти юридичного ліцею разом з викладачами Мендель Н.І. та Гладчук Г.О. відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Завдяки представленим експонатам та захоплюючій розповіді екскурсовода ми поринули в воєнний період, дізналися багато цікавих фактів, про які не сказано в підручниках з історії.

Також на власні очі побачили військову техніку, зброю, одяг та речі часів війни тих людей, яких вже немає з нами – речі героїв, які визволяли Україну. До уваги були представлені речі загарбників, які прийшли проливати кров на нашу землю, особисті речі жертв репресій, які загинули не доживши до перемоги.

Також нас ознайомили з виставкою «Український Схід», що присвячена звитязі і жертовності патріотів України, які наразі на східних теренах Української держави відстоюють її суверенітет та територіальну цілісність.

Виставка складається з розповідей про участь різних військових формувань, добровольчих батальйонів у бойових діях на Сході України впродовж 2014–2017 років. Також у символічні батальйони об’єднані капелани, які дбають про душу солдата; медики, покликані у польових умовах лікувати поранені солдатські тіла; волонтери, чия безкорисна допомога, особливо в перші місяці протистояння, рятувала наших бійців; журналісти, репортажі яких доносять до нас гірку правду про війну.

Під час екскурсії всі без винятку прониклися подіями війни, як тодішньої так і сьогоднішньої, побачили який жах пережили солдати, діти, дружини, матері та батьки від втрати близьких людей. Без сумніву в кожного в серці залишився шматочок болю за тих, хто не повернувся живим…за тих, хто своє життя віддав за нас…

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X