Українська версія сайту

Розмалюю писанку, розмалюю…

27-04-2016

Напередодні Великодня у 102 навчальній групі юридичного ліцею пройшла класна година, де класний керівник Краснокутська Н.В. розповіла про обряди, традиції та символи української писанки, а також провела майстер-клас з розпису писанок.

Багато легенд дійшло до нас про писанки, як, наприклад, ось ця, з Київщини: «Коли Ісус Христос ходив зі святим Петром по землі, то вони проходили через одне село, а там невірні були. Побачили вони Христа, та й почали камінням та грудками шпурляти в Нього. І як торкнеться камінь Ісусової одежі - зробиться з нього писанка, а як торкнеться грудка, то перетвориться на крашанку. Святий Петро позбирав усе те до кишені, а пізніше людям роздав. З того й пішов звичай готувати писанки й крашанки до Великодня».

От і сьогодні ліцеїсти мали змогу залучитися до давньої традиції. Багато хто взагалі вперше брав до рук писачок. Але творчість захоплює усіх, навіть тих, хто думав, що зовсім не вміє малювати. Розмальовування пасхальних яєць так захопило вихованців, що хотілось творити ще й ще. Та час невблаганний. Величезне задоволення отримали усі учасники майстер-класу! Тепер чудовими подарунками можна поділитися із рідними та друзями, як це і прийнято робити на свято!

Н.В.Краснокутська

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X