Українська версія сайту

«Мужність і біль Чорнобиля»

27-04-2017

Ти відомий сьогодні кожному –

Не ім’ям своїм, а бідою.

Тою вулицею порожньою

Понад прип’ятською водою…

Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!

У якому ти жив сторіччі?

Запеклись перестиглі ягоди,

Наче кров на твоїм обличчі.

 Минають роки і десятиліття, а скорботний день Чорнобильської трагедії і донині хвилює людей, – і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від скривдженої землі. Чорнобиль – це біль України.

26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління.

Чорнобильська трагедія – це повість, що зіткана із правди, скорботи, мужності людей, зібраних у Зоні неприборканої стихії.

26 квітня в юридичному ліцеї відбувся захід присвячений 31-й річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції, а також відкриття куточку пам’яті на честь героїв-пожежних, які врятували світ.

До нас завітали почесні гості – учасники ліквідації аварії на ЧАЕС: генерал-майор міліції у відставці Володимир Михайлович Бовсуновський, який у 1986 році перебував на посаді заступника начальника управління внутрішніх справ МВС України в Київській області, а згодом – ректора Київського училища міліції МВС України та Василь Андрійович Кобко – донедавна директор юридичного ліцею, а нині – радник Міністра Патронатної служби МВС України.

Гості розповіли про події під час ліквідації аварії, про своїх побратимів, з якими вони разом виконували свій обов’язок, а тим самим рятували світ. А ще вони побажали ліцеїстам щасливого життя та ніколи не знати того лиха, яке вони пережили.

Також на заході були присутні учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, які сьогодні працюють в нашому ліцеї – Валерій Володимирович Лупеха та Валентин Михайлович Хроль.

Як би важко це не було, та учасники ліквідації ще раз згадали події весни 1986 року, а всі присутні в залі прониклися біллю Чорнобиля, важкістю втрати близьких людей та свого дому, яку пережили тисячі людей евакуйованих з Чорнобильської зони.

Наталія Мендель

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X