Українська версія сайту

15 вересня - Міжнародний день демократії.

15-09-2015

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день демократіївстановлений Генеральною асамблеєю ООН у 2007 році.

ООН запропонувала державам, а також регіональним, міжурядовим і неурядовим організаціям прийняти нове свято як привід звернути увагу на стан демократії у світі.

Слово «демократія» походить від двох старогрецьких слів, що означають «народ» і «владу», і традиційно перекладається як «влада народу». Під цим терміном мають на увазі політичний режим, в основі якого лежить метод колективного ухвалення рішень із рівним впливом учасників на результат процесу або на його істотні стадії.

Механізми демократії засновані на вільному волевиявленні народу, неухильному дотриманні прав і свобод людини, а також тісно пов’язані із забезпеченням правопорядку, стабільності та цілісності її інститутів і її моделі. Що примітно, — на даний момент не існує єдиної моделі демократії, оскільки теорія і практика далеко не завжди співпадають, проте прогресивне міжнародне співтовариство активно виступає на підтримку зусиль держав і урядів щодо заохочення та зміцнення всіх демократичних процесів.

Зараз демократію відносять до основних і універсальних суспільних загальнолюдських цінностей. Вона є фундаментом для побудови принципів всіх провідних держав, співтовариств, союзів і федерацій, а також лежить в основі Організації Об’єднаних Націй.

Члени ООН висловили надію, що Міжнародний день демократії стане приводом для просування демократичних ідей у світі, а також для контролю за дотриманням прав і свобод на рівні країн. 

Станом на кінець XX —початок XXI століття, демократія представляється головним трендом на світовій арені.

«Демократія — це не тільки мета, а й процес, і тільки за повної участі та підтримки міжнародної спільноти, державних органів влади, суспільства й окремих громадян ідеали демократії можна здійснити для кожної людини в кожному куточку світу».

З нагоди Міжнародного дня демократії викладач правознавства юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва Наталія Леонідівна Скрилова підготувала виховну годину для ліцеїстів І курсу.

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X