Українська версія сайту

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

12-12-2014

 

Згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

       День ліквідатора нерозривно пов’язаний з техногенною катастрофою 1986 року, подібної до якої за масштабами і наслідками ще не бачив світ. Катастрофа на ЧАЕС сколихнула світ  не лише своєю величезною руйнівною силою, а й мужністю тих, хто першим зіткнувся з її страшними наслідками. Їх називають по-різному: чорнобильці, ліквідатори, вогнеборців. Всі вони є герої, які ціною власного життя врятували життя мільйонів.

   

    Ліквідація пожежі була лише початком титанічної роботи на станції, адже небезпека не зникла. Протягом 7 місяців людство, затамувавши подих, з острахом і надією, стежило за подіями в Чорнобилі. За найскромнішими підрахунками, свій внесок у справу будівництва саркофагу зробили близько 90 тисяч чоловік. І сьогодні, 28 років потому, ми пишаємось їхньою мужністю, патріотизмом, стійкістю, самозреченням в ім’я майбутнього. Саме завдяки їхнім зусиллям ядерна біда відступила.

       Надання державного статусу “Дню ліквідатора” ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців. Хочеться висловити надію на те, що всі ми разом спроможні наблизити той час, коли наша держава і суспільство стануть іншими, щоб герої Чорнобиля завжди відчували постійну увагу, підтримку і турботу. Потрібно створити всі умови для їх соціальної і медичної реабілітації, вирішити всі життєво важливі питання – починаючи від гідних пенсій і до забезпечення достойних умов життя, сучасного медичного обслуговування.

11 грудня 2014 року директор юридичного ліцею Кобко В.А. поділився спогадами про ліквідацію аварії на Чорнобильській АЕС та разом із ліцеїстами та постійним особовим складом, переглянувши фільм, поринули у жахливі хвилини лихоліття.

                                                                                         Куценко Т.М.

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X