Українська версія сайту

До 201 - ої річниці з Дня народження Т.Г. Шевченка.

09-03-2015

 9 березня 2015 року відзначається 201 - річниця з Дня народження Т.Г. Шевченка.

25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 року в метричній книзі церкви святого Іоана Богослова села Моринці Звенигородського повіту Київської губернії з’явився черговий запис: «У жителя села Моринці Григорія Шевченка та його дружини Катерини народився син Тарас». Отець-василіянин Олексій Базаринський, який молитвував і хрестив хлопчика, назвав його Тарасом, тому що 25 лютого за старим стилем Церква вшановує пам’ять знаменитого константинопольського патріарха кінця VIII — початку IX століть святителя Тарасія.

Ніхто, звісно, і гадки не мав, що це народжене під стріхою простої селянської хати хлоп’я стане колись найбільшим генієм України, поетом і художником.

Тарас Григорович ШЕВЧЕНКО – Великий талант: Мислитель, Поет, Художник, Прозаїк, Драматург, відображаючи українське тогочасне і минуле буття, проектував у своїх творах майбуття. Саме за свою життєдіяльність і творчість, патріотичну громадянську позицію, національно-революційні візії він заслужив високоповажних і найвищих для людини титулів: Геній, Пророк, Апостол.

Сьогодні Шевченка знають не тільки в Україні «Чи можна вплести ще якісь слова у вінок Шевченкової слави — слави, яку беззаперечно визнає весь світ? — риторично питав колись Джон Стейнбек. - Той, хто шукає плодів людської діяльності, що житимуть вічно, може знайти їх у Шевченка». Справді, твори нашого поета розійшлися по світу мільйонними накладами, його «Заповіт» лунає більше ніж на сто п’ятдесяти  мовах, а пам’ятники Шевченку стоять у Києві, Львові, Донецьку, Вашингтоні, Афінах, Копенгагені, Вінніпезі, Пекіні, Скоп’є, Москві, Санкт-Петербурзі, Варшаві, Бухаресті, Братиславі, Будапешті, Парижі, Празі, Римі…

Живи, поете, в бронзі і в граніті,

Живи, поете, в пам’яті людській,

Живи в піснях, живи у "Заповіті”,

І в слові праведнім, і славі віковій

( Л. Дмитренко)

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X