Українська версія сайту

Домашнє завдання для ліцеїстів 1-го та 2-го курсу з хімії та екології.

24-03-2015

Хімія – І курс

 Законспектувати §19 – 21, виконати вправи 183 – 185 (с. 135); вправи 191, 196, 197 (с. 142 – 143); вправи 201, 202, 206 (с. 151 – 152). Підготувати (на вибір) письмові доповіді та презентації на теми: „Лужні елементи та лужні метали. Застосування найважливіших сполук Літію, Натрію, Калію, Рубідію, Цезію. Калійні добрива”; „Сполуки Магнію, Кальцію, Стронцію, Барію, їх властивості та застосування сполук цих елементів”; „Поняття про твердість води та способи її усунення”; „Алюміній та його сполуки. Застосування найважливіших сполук Алюмінію”; „Електроліз розчинів і розплавів електролітів. Закони Фарадея”; „Ферум та його сполуки. Застосування найважливіших сполук Феруму”; „Металічні елементи у природі. Загальні способи добування металів. Поняття про сплави”; „Виробництво чавуну і сталі. Короткі відомості з історії розвитку чорної металургії в Україні”; „Охорона навколишнього середовища під час виробництва і застосування металів. Значення неорганічних сполук у природі, техніці і житті”.

Хімія – ІІ курс

Законспектувати §7, 17 , 18; виконати вправи 6, 8, 10 (с. 73); вправи 1 – 4 (с. 189); вправи 201, 202, 206 (с. 151 – 152); вправи 1 – 6 (с. 198 – 199) (підручник Ярошенко О.Г.). Виконати вправи 10 – 13, додаткові завдання 3 – 4 (с. 132 – 133) (підручник Величко Л.П.). Ознайомитись зі змістом інструкцій до трьох товарів побутової хімії, які ви використовуєте вдома. Опишіть їх згідно плану: 1. Назва товару побутової хімії.

2. Хімічний склад (назви та формули основних компонентів).

3. Призначення товару. 4. Хімічні властивості основних компонентів побутового хімікату.

5. Заходи безпеки при роботі із зазначеним товаром побутової хімії. Екологічні маркування та їх пояснення.

Хімія в криміналістиці – ІІ курс

Законспектувати §11, 12 (дидактичні матеріали зі спецкурсу); виконати вправи 1 – 7

(до §11); вправи 4, 5, 7 (до §12). Підготувати (на вибір) письмові доповіді та презентації на теми: „Історичні відомості про створення і застосування вибухових сполук. Класифікація вибухових речовин”; „Техніка безпеки під час роботи з вибуховими речовинами. Законодавчі акти України про порушення правил поводження з вибуховими речовинами”; „Класифікація отруйних та сильнодіючих речовин. Неорганічні та органічні токсиканти. Поняття гранично допустимої концентрації”; „Виявлення алкоголю в організмі людини”; „Виявлення і токсикологічний вплив метанолу і фенолу”; „Джерела надходження і токсикологічний вплив на організм деяких неорганічних токсикантів: Арсену, Плюмбуму, Кадмію, Гідраргіруму”; „Хімічні методи виявлення карбон(ІІ) оксиду в крові та повітрі”.

Екологія – ІІ курс

Законспектувати §14, 15; дати письмові відповіді на запитання 1 – 4 (с. 64) та запитання 1 – 4 (с. 68). Виконати практичну роботу № 5.

Підготувати (на вибір) письмові доповіді та презентації на теми: „Генетичне, видове і екосистем не біорізноманіття. Причини і наслідки деградації біорізноманіття. Природозаповідання як одна із ефективних форм збереження біорізноманіття”; „Основні категорії заповідних об’єктів. Уявлення про екомережі. Міжнародні та національні програми збереження біорізноманіття”; „Природоохоронні території вашого регіону. Представники флори і фауни, що охороняються на цих територіях”.

.

.

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X