Українська версія сайту

Домашнє завдання з навчального предмета «Хімія» для ліцеїстів ІІ курсу.

09-06-2015

Повторити навчальний матеріал тем:

  1. Спільні й відмінні ознаки органічних і неорганічних сполук.
  2. Особливості будови атома Карбону в основному і збудженому станах. Утворення ковалентних зв’язків між атомами Карбону. Структурні формули органічних речовин.
  3. Метан. Молекулярна, електронна і структурна формули метану, поширення у природі. Фізичні та хімічні властивості метану.
  4. Гомологи метану. Молекулярні та структурні формули, назви. Моделі молекул. Значення моделювання в хімії. Фізичні та хімічні властивості алканів.
  5. Етилен. Молекулярні, електронні та структурні формули. Фізичні та хімічні властивості: відношення до розчинів кислот, калій перманганату; реакції повного окиснення, заміщення, приєднання водню і галогенів.
  6. Ацетилен. Молекулярні, електронні та структурні формули. Фізичні та хімічні властивості: відношення до розчинів кислот, калій перманганату; реакції повного окиснення, заміщення, приєднання водню і галогенів.
  7. Застосування вуглеводнів. Поняття про полімери на прикладі поліетилену. Застосування поліетилену.
  8.  Метанол, етанол, гліцерол, їхні молекулярні, електронні та структурні формули, фізичні властивості. Функціональна гідроксильна група. Хімічні властивості: повне окиснення, взаємодія з натрієм. Застосування метанолу, етанолу, глiцерину. Отруйність спиртів, їх згубна дія на організм людини.
  9.  Оцтова кислота, її молекулярна та структурна формули, фізичні властивості. Функціональна карбоксильна група. Хімічні властивості: електролiтична дисоціація, взаємодія з індикаторами, металами, лугами, солями, спиртами. Застосування оцтової кислоти.
  10. Поняття про вищі (насичені й ненасичені) карбонові кислоти.
  11.  Жири. Склад жирів, їх утворення. Гідроліз та гідрування жирів. Жири у природі. Біологічна роль жирів.
  12. Вуглеводи: глюкоза, сахароза, крохмаль, целюлоза. Молекулярні формули, поширення в природі. Полiмерна будова крохмалю й целюлози. Реакції їх гідролізу. Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль. Загальна схема виробництва цукру.
  13.  Амінооцтова кислота, її молекулярна та структурна формули, фізичні властивості. Функціональні амiно- та карбоксильна групи. Амфотерні властивості, утворення пептидів.
  14. Білки: склад і будова. Гідроліз, денатурація, кольорові реакції білків. Біологічна роль амінокислот і білків.
  15. Нуклеїнові кислоти: склад і будова (у загальному вигляді). Біологічна роль нуклеїнових кислот.
  16.  Природні й синтетичні органічні сполуки. Значення продуктів органічної хімії.
  1.  
 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X