Українська версія сайту

Екскурсія до музею Лесі Українки

28-09-2015

26 вересня 2015  ліцеїсти першого курсу у супроводі викладача історії    Зелінської Т.Б. відвідали музей Лесі Українки - один із музеїв Українського Парнасу, відкритий 1962 року. Музей розміщений у двоповерховому будинку, в якому мешкала письменниця в різні часи від 1890 до 1909.  Співробітник музею нам розповів, що  квартира Лесі Українки, відтворена в тому вигляді, якою вона була під час проживання тут Косачів (з 1899 по 1909 рр.).

На першому поверсі в п'яти кімнатах, за спогадами сестри письменниці Ізідори, відтворено інтер'єр квартири родини Косачів: їдальні, вітальні, кімнати брата Миколи Косача, кімнати самої Лесі Українки та кімнати її матері Олени Пчілки. На верхньому представлені світлини та матеріали про життя і творчість Лесі Українки та інших членів родини і близьких Лесі Українці людей, рукописи, перші видання творів, особисті речі. Наприклад, в цих покоях виставлено зразки вишивок, які збирала Олена Косач, срібний посуд чоловіка Лесі — Климента Квітки, привезену з подорожі Лесею Українкою сувенірну вазочку з Єгипту.

Перебуваючи в такому сакральному для кожного українця місці, де кожен експонат музею створює ту неповторну атмосферу високо-інтелектуального середовища української інтелігенції, невідємною частиною та однією із найяскравіших представниць якого була Леся Українка.

Окрім захоплюючої екскурсії, яку люб’язно провів нам екскурсовод, ліцеїстів вразила і музика, яка порушила камерну музейну тишу у виконанні ліцеїстки першого курсу Юлії Шевчук.

 Унікальність події полягає в тому, що співробітник музею дозволив нам доторкнутися до історії – заграти на фортепіано, на якому грала поетеса. Ми ніби здійснили подорож у часі й на власні очі побачили та відчули атмосферу тих далеких років, познайомилися із світочами вітчизняної культури.

Викладач історії                                                                 Тетяна Зелінська

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X