Українська версія сайту

Історія України від найдавніших часів до сьогодення

11-11-2019

9 листопада вихованці юридичного ліцею спільно з класними керівниками Юлією Довгань та Лілією Федоренко відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні.

 

Під час екскурсії ліцеїсти поглибили знання про низку важливих історичних подій, що відбувались на території нашої держави в довоєнний і післявоєнний періоди, дізналися про долі людей, які стали заручниками режимів, розглянули нові експозиції, представлені в залах та провели паралелі між двома світовими війнами.

Також ліцеїсти в межах виставки “Україна. Незакінчена війна” зустрілися з науковцем-мікологом, доктором біологічних наук, професором Елеонорою Коваль, яка є безпосереднім свідком воєнного лихоліття.

Пані Елеонора поділилася своїми дитячими спогадами про перші дні нацистської окупації Києва, про втрату друзів і способи опору окупаційному режиму та презентувала книгу-сповідь про долю людей того періоду. Щиро та правдиво відповідала на питання слухачів, і ніби, повертаючись у той страшний час, до деталей відтворювала події свого життя в окупованому Києві. Ліцеїсти уважно слухали й про велике бажання вчитись, навіть у період війни, про нереалізовану мрію стати фізиком та  важливість мати життєві орієнтири.

В історії ще багато “чорних плям”, і ми вдячні працівникам музею за неоціненну можливість почути із перших уст про історичні події та зробити для себе висновки про важливість збереження миру та територіальної цілісності України.

Юридичний ліцей НАВС

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X