Українська версія сайту

Казкова прогулянка Пейзажною алеєю

21-09-2015

  Девятнадцятого вересня 2015 року ліцеїсти 101 та 201 навчальних взводів Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва разом з класними керівниками Скриловою Н.Л. та Шапошніковою І.М. здійснили екскурсію до Пейзажної алеї.

Нашій подорожі сприяли як хороший настрій всіх її учасників, так і сонячна вереснева погода. Повернувши з вулиці Велика Житомирська, в бік урочищ Гончарі, Кожум’яки і Дегтярі, ми швидко дістались до одного з найкрасивіших куточків міста, що вражає своєю природною красою – Пейзажної алеї. Вона розташована на місці земляних валів, що були оборонними спорудами стародавнього Києва у Х – ХІІІ століттях. Перебуваючи на висоті історичного Верхнього міста ми мали можливість оглядати мальовничі краєвиди Подолу і Задніпров’я, славетні київські пагорби, з яких починалась історія нашої державності.  

Пейзажна алея стала єдиною реалізованою ідеєю з глобального проекту – створення архітектурно-історичного заповідника “Стародавній Київ”, який включав би в себе історичну територію древнього Києва, а також декілька музеїв: Археологічний музей під відкритим небом, Музей містобудування ХІХ століття і народних ремесел, Історичний музей. Окрім музеїв, тут планувалося реконструювання однієї з найдавніших вулиць Києва – Андріївського узвозу, будівництво Інституту археології АН УРСР і Музею цього інституту, здійснити благоустрій київських гір: Старокиївської, Замкової, Дитинки. На сьогоднішній день Пейзажна алея знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

14 листопада 2009 року на Пейзажній алеї було відкрито Дитячий парк, який відразу ж набув величезної популярності серед киян та гостей міста. Автором казкового проекту став вже відомий художник і скульптор Костянтин Скретуцький. 

Фантастичні скульптури парку дійсно не залишили нас байдужими. Ми потрапили у світ чудернацьких звірів і казкових персонажей: лавки – кролик, ворона і кішка, фонтани – веселий слон та закохані зебри, янголята на височенних подушках, фігурка Маленького принца. Тридцятиметрова стіна прикрашена мозаїчним панно, що зображує двох довжелезних кішок з розкритими пащами. На їх спинах розсілися різнокольорові пташки, а всередині величезних пащ облаштовані місця для відпочинку. Зліва стоїть таке ж мозаїчне дерево, на його розлогому гіллі сидять птахи. Праворуч розташовується панно з чотирма дитячими портретами. Поодаль розмістився майданчик “Аліса у країні чудес”. Дитячі гірки створено за мотивами однойменної казки: тут і чарівний кролик, і чеширський кіт, і чарівна гусеничка. Так і хотілося залишитись якомога надовше у цьому нереальному світі. Навіть нам, дорослим.

Відвідування Пейзажної аллеї та парку викликало у дітей справжнє емоційне захоплення, радість та відчуття свята, яке не полишило їх не тільки під час прогулянки, але і протягом всього цього чудового теплого осіннього дня.

 Кл. керівники  101 та 201 навч.взводів                                                                                                                        Шапошнікова І.М., Скрилова Н.Л.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X