Українська версія сайту

Київ містичний

21-09-2015

У світі ще й досі багато незбагненного. І Київ не є винятком. Проте, чи можемо ми говорити про нечисту силу або містику у контексті Києва – міста, в якому так багато храмів та монастирів?Безумовно, адже споконвіку світле і темне мешкають поруч, а добро і зло зливаються в одвічній боротьбі.Декілька Лисих гір, легенди про відьом та чаклунів, давні містичні перекази – все це вказує на те, що Київ має особливу, не зовсім «праведну» репутацію.Саме з цим містом пов’язана велика кількість містичних історій. Легенди живуть серед мешканців столиці та підморгують нам з різних незвичайних місць. Хто знає, які з них насправді відбувались,а які нині є лише красивою історією? 


19 вересня 2015 року ліцеїсти 102, 203 та 204 навчальних взводів мали змогу опинитися у місцях Сили та Містики разом із викладачами  Краснокутською Н.В., Кадькаленко І.В. та Довгань Ю.В. Відправною точкою став Андріївський узвіз, де знаходиться «пуп міста» і знаменитий будинок літературного містифікатора М.Булгакова. Але до цього вихованці мали змогу помилуватися величністю Софійського собору, небесною красою Михайлівського Золотоверхого собору, загадати бажання і кинути монетку у фонтан на стіні готелю «Інтерконтиненталь», «втерти носа» М.Гоголю, потриматись за руку Проні Прокопівни, зігнати жука з Голохвастова та піднятися довгими сходами до чарівної Андріївської церкви, де з оглядового майданчика відкривається чудовий краєвид. Далі – готичний замок Річарда Левове серце, прибутковий будинок купця Орлова, що загинув за дивних обставин, романтична історія про гору Уздихальницю та містична історія про лікаря Яновського

Гострі відчуття можна було отримати від відвідування стародавнього некрополя Фролівського монастиря – найзагадковішого місця ще з 1816 року. Знищені надгробки, розриті «чорними археологами» могили і перевернуті пентаграми – усе це на покинутому чернечому цвинтарі.

Після тривалої змістовної екскурсії варто було б освіжитися та перепочити. Доторкнутися до води зі священного джерела можна було у фонтані «Самсон», що на Подолі. А також помилуватися Дніпром та нещодавно відкритою після реконструкції Поштовою площею з чудернацьким водограєм.

Отже, пройшовши частиною містичних місць Києва, побувавши на місцях сили, можна було загадати найпотаємніші бажання, набратися мудрості і здоров’я. І, якщо ці мрії найбажаніші, вони обов’язково збудуться, тому що їх підтримує саме Місто!


Викладачі юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва

                               Краснокутська Н.В., Кадькаленко І.В., Довгань Ю.В.

 

 

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X