Українська версія сайту

Коли час оживає й надихає…

19-03-2019

18 березня ліцеїсти в супроводі класних керівників Катерини Готенко та Лілії Федоренко відвідали один з музеїв Українського Парнасу – музей Лесі Українки, де відбувся концерт класичної музики, організований представниками президентського благодійного фонду Леоніда Кучми «Україна». Ця організація спрямована на гуманітарну діяльність для підтримки обдарованої молоді в Україні, а також — науково-експертну, аналітичну роботу та міжнародну співпрацю. Пріоритетом благодійної діяльності фонду є підтримка молодих талантів, на які щедра українська земля.

До початку концерту ліцеїсти мали змогу відвідати безкоштовну екскурсію, на якій більш детально ознайомилися з життям і творчістю видатного українського митця – Лесі Українки.

Експозиція розташована на двох поверхах: на верхньому представлені світлини та матеріали про життя й творчість Лесі Українки, членів родини і близьких поетесі людей, рукописи, перші видання творів, особисті речі.

На першому поверсі в п'яти кімнатах за спогадами сестри письменниці Ізідори відтворено інтер'єр квартири родини Косачів: їдальні, вітальні, кімнати брата Миколи Косача, кімнати самої Лесі Українки та кімнати її матері Олени Пчілки. У цих покоях виставлено зразки вишивок, які збирала Олена Косач, срібний посуд чоловіка Лесі — Климента Квітки.

Отож, вихованці юридичного ліцею не лише поглибили свої знання про Лесю Українку, а й прослухали відомі мелодії українських та зарубіжних композиторів у виконанні талановитої молоді.

Звичайно ж, така духовна атмосфера не залишила нікого байдужим, і поверталися ліцеїсти до стін рідного закладу зворушенні та сповнені натхнення.

Юридичний ліцей

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X