Українська версія сайту

Музей авіації

21-05-2015

16 травня ліцеїсти 103 та 104 навчальних взводів юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва разом з класними керівниками Довгань Ю.В., Кадькаленко І.В. та викладачем географії Федоренко Л.С. відвідали Державний музей авіації України.

            Музей авіації у Києві було відкрито 30 вересня 2003 року до 100-річчя авіації, за указом тоді ще прем'єр-міністра Віктора Ющенка. Часто музей авіації називають виставкою військової та цивільної авіатехніки під відкритим небом. Це не просто слова, музей займає територію в 15 га аеродрому Жуляни, всі експонати розміщено на старій злітно-посадочній смузі. Такі масштаби самі по собі приваблюють бажаючих поринути у непізнаний світ польотів.

              Колекцію музею збирали, як то кажуть "з миру по нитці". Частину експонатів передала кіностудія імені Довженка, навіть американці, коли різали на металобрухт стратегічні бомбардувальники, кілька екземплярів перевезли до Києва. До уваги ліцеїстів було представлено зразки громадянської, транспортної, військової й навіть військово-морської авіації. Помиляються ті, хто думає, що в Музеї авіації виставлено тільки літаки та вертольоти, тут є й засоби боротьби з повітряними цілями.

        Гордістю експозиції музею авіації є перший у світі реактивний пасажирський літак - унікальний Ту-104, який літав до 1958 року.  Широко представлені в музеї гвинтокрили різних часів: починаючи з крихіток МІ-1 та МІ-2, й до МІ-26, найбільшого у світі, будь-коли побудованого вертольота.  Музей авіації в Києві має в своєму розпорядженні невелику колекцію безпілотників часів СРСР. Колекція музею постійно поповнюється все новими й новими експонатами.  У музей авіації приходять найрізноманітніші категорії відвідувачів. Це не тільки прості екскурсанти, але й люди, чиї долі були пов'язані з авіацією, ветерани Афганістану, учасники зйомок та шанувальники фільму "У бій йдуть лише старики" - адже той самий літак Леоніда Бикова також знаходиться на музейному майданчику.

Також ліцеїстам вдалося відчути себе справжніми пілотами, побувавши у кабіні літака. Ліцеїсти отримали масу позитивних вражень.

 

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X