Українська версія сайту

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

01-12-2014

СНІД – одна з найважливіших проблем з якою людство ввійшло у ХХІ століття. У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий,  говорять про масштаби трагедії і про те, що це чума ХХ, а тепер вже і ХХІ століття загрожує існуванню людства.

СНІД переноситься з континенту на континент, із країни в країну. Щодня на планеті СНІДом заражується до 5 тис. осіб. Віл-інфекція, подібно до пожежі, охопила майже всю планету. За надзвичайно короткий час вона стала проблемою №1 для Всесвітньої організації охорони здоров'я й ООН. Війна з вірусом СНІДу ведеться постійно. Щомісяця у світовій науковій пресі публікують нові дані про ВІЛ-інфекцію та її збудника,але на жаль цифри про чисельність заражених і хворих усе зростають, стають застарілими вже на момент публікації.

 Україна за темпами поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу посідає одне з перших місць у Східноєвропейському регіоні. Перші випадки ВІЛ-інфікування серед громадян України були зареєстровані в 1987 році. Протягом наступних семи років спостерігалось повільне розповсюдження цього захворювання – від шести до сорока нових випадків щорічно.

Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції СНІДу повідомила,що за перші чотири місяці 2014 року в Україні було зареєстровано 7 677 ВІЛ-інфікованих (з них 1 294 – діти віком до 14 років).

Розповсюдження ВІЛ-СНІД загострить і без того вкрай несприятливу демографічну ситуацію в Україні. Низький рівень народжуваності призвів би до зменшення чисельності населення країни у 2014 році до 44,2 млн. людей, зі СНІДом буде втрачено ще 300-500 тис., внаслідок чого загальна кількість населення у 2014 році, ймовірно скоротиться до 43,9- 43,7 млн. чоловік.

 Від страху, пов'язаного із Віл/СНІДом , світ поступово переходить до розуміння, що для зупинення епідемії потрібно не лише говорити про Віл-інфекцію і те , яка вона небезпечна. Настає час учитися жити в світі, де носієм інфекції може бути будь-хто.

 Ліцеїсти 203 н.вз. юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва , з розумінням та повагою поставилися до цієї проблеми. Вони провели акцію «Подай руку допомоги», підготували масу плакатів та малюнків, присвячених Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІД. У наш час, як ніколи, ми повинні об'єднатися для подолання цієї страшної хвороби, адже це не проблема однієї країни,а проблема – людства!

ЗУПИНИМО СНІД, ДОКИ ВІН НЕ ЗУПИНИВ НАС!

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X