Українська версія сайту

Індія відома і невідома

17-03-2015

   

 Бажання дізнатись щось нове, незвідане завжди змушувало людей до розширення світогляду. Пізнання традицій і звичаїв різних народів збагачувало не тільки одну людину, а і поповнювало світову скарбницю.

    Тому не дивно, що вихованці ліцею з особливим інтересом почали вивчення Індії, яку часто називають «країною контрастів». За свою історію ця країна пережила велику кількість історичних подій, які дуже вплинули на культуру субконтиненту, вся її історія – це героїчна боротьба за визволення народу від феодального гноблення.

     Історичні події вплинули і на етнічний склад населення і тому на сьогодні нараховується понад 150 націй та народностей. Крім гінді, в їхній конституції перелічено ще 18 офіційних мов, а діалектів, якими говорять в країні, аж 1 652! Індійці першими навчились вирощувати рис, бавовник і цукрову тростину, розводити свійську птицю. Індія подарувала світу шахи і десяткову систему числення. Досягнення індійської науки, літератури й мистецтва, створені тут релігійно-філософські системи сформували обличчя та внутрішню сутність регіону.

      На даний момент в Індії більш як 1/3 населення неписемне, але за кількістю фахівців з вищою освітою вона поступається тільки США. В індійському селі ще й досі обробляють землю дерев'яною сохою. Водночас Індія запускає власні штучні супутники на орбіту Землі. В країні розвиваються новітні галузі виробництва: електроніка, літакобудування, нафтохімія.

      Особливу увагу ліцеїсти звернули на демографічні процеси в країні, рівень урбанізації і умови проживання та харчування. Те, що для нас є незрозумілим, небезпечним, для індійців – це спосіб життя. Під час уроку  з’ясували перспективи країни на подальший розвиток різних галузей господарства та проблеми, які можуть виникати.

      По закінченні уроку ліцеїсти спробували переосмислити свої життєві цінності, почали звертати увагу на речі прості, більш буденні, надаючи їм особливого значення.

                                                                                                                                                           Викладач географії   Л.С. Федоренко

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X