Українська версія сайту

Засідання „круглого столу” секції наукового товариства „Ерудит”

15-04-2015

Чотирнадцятого квітня у межах проведення декади природничо-математичних наук викладачами ліцею Шапошніковою І.М., Федоренко Л.С. та Ареф’євою В.О. було проведено засідання „круглого столу” секції  наукового товариства „Ерудит” на тему:  „Як здійснюються відкриття?”.

Вчителі ознайомили ліцеїстів з основними вимогами до написання науково-дослідницьких робіт, пояснили, як працювати з науковою літературою та, як організувати наукове дослідження.

Шановні ліцеїсти, майбутні дослідники!

Для того, щоб зробити наукове відкриття, перш за все, потрібно бути обізнаним у обраній науковій галузі, знати сучасний стан розвитку проблеми, яку плануєте досліджувати.

Опрацювавши певну кількість літературних наукових джерел за визначеною проблемою, потрібно сформулювати питання, які залишилися невирішеними попередніми дослідниками; обґрунтувати вибір напряму свого дослідження.

Наступним етапом є формулювання мети роботи і змісту поставлених завдань, об’єкту і предмету дослідження. Потім обираються методи та складається план організації дослідження.

Методи дослідження повинні бути доступними для розуміння, спиратися на наявну експериментальну базу. Крім того, що дослідження  має ґрунтуватись на певній науковій та експериментальній базі, воно повинно містити власні дані дослідів, спостережень, пошукової роботи; посилання на відповідні наукові джерела та відображати власну позицію дослідника.

У роботі обов’язково викладаються, аналізуються та узагальнюються одержані результати, дається їх оцінка. Вказуються нові наукові положення, запропоновані Вами як дослідником, обґрунтовується відмінність та перевага запропонованих підходів та результатів від відомих раніше та ступінь новизни (вперше одержано, удосконалено, набуло подальшого розвитку тощо).

Зміст і результати досліджень викладаються стисло, логічно, грамотно та аргументовано, без загальних слів, міркувань, бездоказових тверджень, тавтології. Повідомляються рекомендації щодо використання результатів дослідження, для прикладних робіт – прикладну цінність отриманих результатів.

Пам’ятайте, що відкриття нового, дає не лише радість творчості, але і  наснагу та поштовх для подальшого процесу пізнання і навчання!

Викладач хімії                                                                       І.М. Шапошнікова           

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X