Українська версія сайту

День науки в Україні

15-05-2015

Згідно з Указом Президента України Л.Д. Кучми № 145/97 від 14.02.1997 року «Про День науки» третьої суботи травня ми відзначаємо День науки. Це свято органічно увійшов до календаря знаменних дат нашої країни.

      Чи рухає наука прогрес? Безперечно, принаймні активно сприяє цьому руху. Багато вчених невиправні романтики. Їх часто зовсім не цікавить, скільки часу і сил буде покладено на те чи інше наукове дослідження. Вони готові працювати понаднормово. Їх захоплює сам процес, а відкриття, яке той або інший звичайний учений може зробити, зовсім не зупиняє їх. Навпаки, це стає прекрасним приводом відпочити, усвідомлюючи щось нове, зібратися з силам і приступити до наступних, ще не досліджених кроків.

      Професійне свято наукового середовища, за даними проекту DilovaMova.com було засновано ще за часів Радянського Союзу. Тоді воно відзначалося в третю неділю квітня і було приурочено часу знаменитих нарисів плану науково-технічних робіт, складених В. І. Леніним. З розпадом цього утворення День науки благополучно перекочував до національних календарів нових суверенних держав.

      Сучасний світ – це, до певної міри, світ наукових досягнень і розвинених технологій. Вони, у кінцевому підсумку, визначають нині рівень цивілізації людства. У таких умовах забезпечити економічне зростання держави можна лише спираючись на розвиток науки і техніки.

      Передумовою цього є плекання і постійне вдосконалення системи підготовки кваліфікованих кадрів, здатних не лише працювати з сучасними технологіями, а й пропонувати власні шляхи розв'язання все нових проблем, які з регулярністю маятника постають перед суспільством. Мало не щороку з'являються нові сфери науки і технологій, які потребують відходу від традиційних поглядів на таку підготовку. Це, у свою чергу, змушує нас шукати і реалізовувати нові, креативні методики навчання. Вони мають ґрунтуватися на передових наукових дослідженнях, надто – у вищих навчальних закладах.

      У незалежній Україні «На підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України» День науки був відзначається у третю суботу травня. В 2015 році День науки в Україні припадає на 16 травня. Існує так само і загальний, міжнародний день науковців з альтруїстичним назвою - «Всесвітній день науки за мир і розвиток», який був заснований ЮНЕСКО і відзначається 10-го листопада.

      Україна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки. Найбільшим представником в цій сфері являється Національна Академія Наук України, яка була заснована 27-го листопада 1918-го року в навчальних закладах якої працюють більш ніж 7000 докторів і 78000 кандидатів наук.

      Щиро вітаємо науковців зі святом! Бажаємо наснаги та нових наукових відкриттів!

     

 

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X