Українська версія сайту

05-06-2015

Орієнтовна тематика

 науково-дослідних робіт

з правознавства

  1. «Конституційні засади поділу державної влади в Україні та Чеській Республіці» (- конституційне право)
  2. «Норма цивільного процесуального права поняття межі дії та реалізація в цивільному судочинстві» (- цивільне право І цивільний процес, сімейне право, міжнародне приватне право)
  3. «Правові засади державного регулювання підприємницької діяльності в Україні» (- господарське право, господарсько-процесуальне право)
  4. «Правове регулю­вання пенсійного забезпечення працівників на роботах зі шкідливими І важкими умова­ми праці» (- трудове право, право соціального забезпечення)
  5. «Правове регулювання Іпотеки землі в Україні» (- земельне право, аграрне право екологічне право, природоресурсне право)
  6. «Забезпечення прав І свобод громадян при здійсненні митних процедур (організаційно-правові аспекти)» (- адміністративне право І процес, фінансове право, Інформаційне право)
  7. «Правові та організаційні засади діяльності підрозділів податкової мі­ліції щодо протидії фіктивному підприємництву» (- адміністративне право І процес, фінансове право, Інформаційне право)
  8. «Адміністративно-правові засади діяльності міського голови» (-адмінютративне право І процес, фінансове право Інформаційне право)
  9. «Адміністративно-правовий статус працівника Державної виконавчої служ­би України» (- адміністративне право І процес, фінансове право Інформаційне право)
  10. «Виправні роботи як вид адміністративного стягнення за законодавством України теорія, досвід та практика застосування» (- адміністративне право І процес фінансове право Інформаційне право)
  11. «Провадження в справах про державну реєстрацію фізичних осіб-підприємців» (- адміністративне право І процес, фінансове право Інформа­ційне право)
  12. «Кримінальна відпо­відальність за злочини у сфері приватизації» (- кримінальне право та криміно­логія, кримінально-виконавче право)
  13. «Поняття та система злочинів проти моральності в кримінальному праві України» (- кримінальне право та кримінолопя, кримінально-виконавче право)
  14. «Кримінологічні засади протидії наркоманії в Україні» (- кримінальне право та кримінологія, кримінально-виконавче право)
  15. «Кримінальна відповідальність за порушення порядку здійснення операцій з металобру­хтом (аналіз складу злочину)» (- кримінальне право та кримінологія, криміна­льно-виконавче право)
  16. «Запобігання корисливим злочинам в аграрному секторі економіки України» (- кримінальне право та кримінологія, кримінально-виконавче право)
  17. «Доказування у господарському процесі» (- господарське право господарська процесуальне право)
  18. «Правове регулювання охорони праці в умовах ринкової економіки» (- трудове право, право соціального забезпечення)
  19. «Теоретичні аспекти удосконалення Інституту трудових спорів в Україні» (трудове право, право соціального забезпечення)
  20. «Становлення та розвиток міської поліції у Російській імперії у другій половині XVIII - на початку XX ст.» (12.00.01 - теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень).
  21. «Функції держави у сфері місцевого самоврядування в Україні» (-конституційне право).
  22. «Тлумачення актів цивільного законодавства України» (- цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  23. «Захист особистих немайнових прав, що забезпечують природне існування фізичної особи (право на життя, здоров'я, свободу та особисту недоторканність)» (- цивільне право і ци­вільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  24. «Підстави та наслідки недійсності підприємницьких договорів (на матеріалах практики господарських судів)» (- цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  25. «Організаційно-правові основи застосування антидемпінгових мит в Україні» (-адміністративне право і процес; фінансове право; інфо­рмаційне право).
  26. «Державний конт­роль за використанням та охороною земель сільськогосподарського призначення» (- адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне пра­во).
  27. «Державний контроль у сфері захисту населен­ня від наслідків аварії на ЧАЕС та надзвичайних ситуацій в Україні» (-адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
  28. «Незаконний збут, розповсюдження комп'ютерної інформації з обмеженим доступом» (-кримінальне право і кримінологія; кримінально-виконавче право).
  29. «Кримінально-процесуальні строки при застосуванні заходів про­цесуального примусу» (- кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза).
  30. «Формування правової культури студентської молоді в умовах сучасного українського суспільства» (- теорія та Історія держави І права, Історія полі­тичних І правових учень)
  31. «Правове становище населення на українських землях у XIV- XVI ст де­термінація реліпйною політикою держави» (- теорія та Історія держави І права, Історія політичних І правових учень)
  32. «Реформуван­ня правової системи як засіб підвищення її ефективності» (- теорія та Істо­рія держави І права, Історія політичних І правових учень)
  33. «Право людини на пдний рівень споживання та юридичний механізм його забезпечення в Україні (загальнотеоретичне дослідження)» (- теорія та Історія держави І права, Історія політичних І правових учень)
  34. «Інститут суду присяжних в Україні (Історико-правовий аспект)» (- теорія та Історія держави І права, Історія політичних І правових учень)
  35. «Конституційний конфлікт як феномен та процес в Україні» (- консти­туційне право)
  36. «Мирова угода у цивільному судочинстві» (- цивільне право І цивіль­ний процес, сімейне право, міжнародне приватне право)
  37. «Договір про професій­ну підготовку у вищому навчальному закладі» (- цивільне право І цивільний процес, сімейне право, міжнародне приватне право)
  38. «Юридична природа прав учасників господарських това­риств» (- цивільне право І цивільний процес, сімейне право, міжнародне приватне право)
  39. «Набувальна давність у цивільному праві» (- цивільне право І цивільний процес, сімейне право, міжнародне приватне право)
  40. «Захист прав суб'єктів господарювання від порушень органами державної влади» (-господарське право, господарсько-процесуальне право)
  41. «Земельна реформа в Україні та Румуни порівняльний аналіз законодавства» (-земельне право, аграрне право, екологічне право, природоресурсне пра­во)
  42. «АтестацІйнІ провадження» (- адміністративне право І процес, фінансове право, Інформаційне право)
  43. «Адмініс­тративно-правове регулювання комунального управління» (- адміністративне право І процес, фінансове право, Інформаційне право)
  44. «Адміністративна відповідальність за правопорушення що посяга­ють на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його за­безпечення» (- адміністративне право І процес, фінансове право, Інфор­маційне право)
  45. «Гарантії суб'єктів провадження у справах про адміністративні проступки» (- адміністративне право І процес, фінансове право, Інформа­ційне право)
  46. «Використання позитивного досвіду поліції зарубіжних країн в діяльності міліції по забезпеченню прав та свобод людини (організаційно-правовий аспект)» (- адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
  47. «Жертва шахрайства: віктимологічне дослідження» (- кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
  48. «Кримінально-правова характеристика незаконної порубки лісу за кримінальним законодавством України» (кримінальне право і кримінологія; кримінально-виконавче право).
  49. «Кримінальна відповідальність за незаконні дії з відомостями, що ста­новлять комерційну або банківську таємницю» (- кримінальне право та кри­мінологія; кримінально-виконавче право).
  50. «Пра­вове регулювання державних закупівель товарів, робіт та послуг Європейського Со­юзу (Зближення законодавства України з правом ЄС)» (- міжнародне пра­во).
  51. «Проблеми забезпечення конституційних гарантій захисту прав і свобод людини в Україні» (- конституційне право).
  52. «Позбавлення права приватної власності» (- цивільне пра­во і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  53. «Конституційні делікти в Україні: проблеми теорії та практики» (- конституцій­не право).
  54. «Конституційно-правова регламентація об'єктного складу місцевого самоврядування в Україні» (- конституційне право).
  55. «Конституційне право людини і громадянина на невтручання в їх особисте і сімейне життя та йога забезпечення органами внутрішніх справ України» (- конституційне право).
  56. «Забезпечення конституційно-правового статусу людини і громадянина в Україні» (- конституційне право).
  57. «Правовідносини подружжя в міжнародному приватному праві» (- цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  58. «Господарська компетенція місцевих державних адміністрацій» (- господарське право, господарсько-процесуапьне право).
  59. «Становлення, сучасний стан та перспективи розвитку законодавства про дисципліну праці в Україні» (- трудове право; право соціального забезпечення).
  60. «Правові засади регулювання соціальних допомог в Україні» (- трудове право; право соціального забезпечення).
  61. «Організаційно-правові питання оптово­го ринку сільськогосподарської продукції» (- земельне право; аграрне право; еко­логічне право; природоресурсне право).
  62. «Адміністративно-правові засади встановлення і застосування адміністративного арешту, виправних та громадських робіт» (- адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
  63. «Адміністративно-правове забезпечення права громадян на освіту» (-адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
  64. «Кри­мінальні покарання майнового характеру за законодавством України» (криміна­льне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
  65. «Крайня необхідність як обставина, що виключає злочинність діяння» (- кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
  66. «Кримінальна відповідальність за фінансування тероризму» (- кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
  67. «Розслідування злочинів про порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів (криміналістичні та процесуальні аспекти)» (кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза).
  68. «Судочинство у справах при визнання фізичної особи безвісно вдсутньою та оголошення її поме­рлою» (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  69. «Правове регулювання договірних вщносин генеральних підрядників та субпідрядників у капіталь­ному будівництві» (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне при­ватне право).
  70. «Система принципів трудового права України» (трудове право; право соціального забезпечення).
  71. «Правове регулювання діяльності місцевих органів виконавчої влади» (адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
  72. «Кримінально-правова характеристика передачі або збирання відомостей, що становлять конфі­денційну інформацію, яка є власністю держави» (кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
  73. «Примусове лікування від наркоманії: кримінально-правовий та кри­мінологічний аспекти» (кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче пра­во).
  74. «Особли­вості методики розслідування порушень авторського права щодо незаконного відтворення та роз­повсюдження комп'ютерних профам» (кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза).
  75. «Організація і розвиток сучасної судової системи України» (судоустрій, прокуратура та адвокатура).
  76. "Функції сучасної держави" (теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень).
  77. «Цивільно-правове регулювання поруки» (цивільне право і цивільний про­цес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  78. «Індивідуалізація суб'єктів підприємницької діяльності» (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  79. «Право спільної су­місної власності фізичних осіб» (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  80. «Кримінальна субкультура в механізмі злочинності неповнолітніх» (кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
  81. «Пе­решкоджання здійсненню виборчого права: проблеми кримінальної відповідальності» (кримінальне право та кримінологія; кримінально-зиконавче право).
  82. «Законодавство про оплату праці в Україні другої половини XIX- ХХст.ст. (історико-правове дослідження)» (теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень).
  83. «Право користування чужим майном» (цивільне право і цивіль­ний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  84. «Особисті немайнові права дитини за цивільним законодавством України» (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  85. «Право­відносини, що виникають у зв'язку з порушенням прав споживачів внаслідок недоліків това­рів, робіт (послуг)» (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнаро­дне приватне право).
  86. «Релігійні організації як суб'єкти цивільного права» (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  87. «Принципи земельного права України» (земельне право; агра­рне право; екологічне право; природоресурсне право).
  88. «Відповідальність за незаконну лікувальну діяльність за КК України (аналіз складу злочину, питання кваліфікації)» (кримінальне право та криміноло­гія; кримінально-виконавче право).
  89. «Кримінальна відповідальність за незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх вигото­влення» (кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
  90. «Мотивація девіантних форм поведінки особи, що призводить до сексуальних злочинів» (кримінальне право та кримінологія; кримінапьно-виконавче право).
  91. «Правове регулювання працевлаштування в Україні» (трудове право; право соціального забезпечення).
  92. «Земельно-правові засади городництва громадян» (земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право).
  93. "Правове регулювання реклами (цивілістичний аспект)" (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  94. "Цивільно-правовий захист прав споживачів за законодавством України" (цивільне право і цивіль­ний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
  95. "Правовий режим комерційної таємниці" (господарське право, госпо­дарсько-процесуальне право).
  96. "Правове регулювання працевлаштування молоді в Україні" (трудо­ве право; право соціального забезпечення).
  97. "Припинення права приватної власності на земельну ділянку за законодавством України" (земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право).
  98. "Правове забезпечення поводження з небезпечними відходами" (земельне пра­во; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право).
    1. "Заходи адміністративного примусу у боротьбі з корупцією в Україні" (адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
    2. "Цивільно-правове регулювання відносин по наданню медичної допомоги" (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
    3. "Адміністративно-правове забезпечення реалізації права громадян на вільний вибір місця проживання" (адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне пра­во).
    4. „Постійні комісії представницьких органів місцевого самоврядування" (конституційне право).
    5. „Правове регулю­вання випробування при прийнятті на роботу за законодавством України" (трудове право; право соціального забезпечення).
    6. „Правове стано­вище спеціалістів сільського господарства" (земельне право; аграрне право; екологічне пра­во; природоресурсне право).
    7. „Адміністративна відповідальність неповнолітніх, батьків або осіб, які їх замінюють" (теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
    8. «Кримінальна відповідальність за неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей: соціальна обумовленість і склад злочину» (кримінальне право та кримінологія, кримі­нально-виконавче право).
    9. „Космічне право: поняття та зміст" (теорія та іс­торія держави і права; історія політичних і правових учень).
    10. "Діяльність Конституційного Суду України щодо тлумачення Конституції: теоре­тичний аспект" (теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень).
    11. "Правовий ста­тус міського голови в Україні" (- конституційне право).
    12. "Нормотворчість представницьких органів місцевого самоврядування в Україні" (конститу­ційне право).
    13. "Розвиток еко­номічних прав людини і громадянина в Україні" (- конституційне право).
    14. "Кон­ституційне право людини і фомадянина на приватну власність та забезпечення його органами внутрішніх справ" (- конституційне право).
    15. "Договірне регулювання відносин подружжя" (- цивільне право і цивільний процес; сі­мейне право; міжнародне приватне право).
    16. "Договір переробки давальницької сировини" (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
    17. "Цивільно-правове регулювання доменних імен" (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжна­родне приватне право).
    18. "Договір довічного утримання" (цивільне право і цивільний процес; сі­мейне право; міжнародне приватне право).
    19. "Засоби індивідуалізації учасників цивільного обороту, товарів і послуг у цивільному праві України" (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне пра­во).
    20. "Правова природа представництва у цивільному процесі" (цивільне право і цивільний процес; сімейне пра­во; міжнародне приватне право).
    21. "Права на комерційну таємницю в Україні (цивільно-правовий аспект)"      
    22. (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
    23. "Правове регулювання відносин за кредитним договором" (цивільне право і ци-еіпьний процес; сімейне право: міжнародне приватне право).
    24. "Цивільно-правова відповідальність за порушення грошових зобов'язань" (цивільне право і цивільний про­цес; сімейне право; міжнародне приватне право).
    25. "Пра­вовий статус підприємства як суб'єкта господарювання" (господарське право; господар­сько-процесуальне право).
    26. "Пра­вове регулювання організації і діяльності повних товариств" (господарське право; гос­подарсько-процесуальне право).
    27. "Протидія незаконній міграції в Європу через терито­рію України (організаційно-правовий аспект)" (теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
    28. 'Управлінські відносини в системі органів виконавчої влади та їх правове регулювання" (теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
    29. "Організаційно-правові засади охорони прав на сорти рослин в Україні" (теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
    30. "Адміністративне судочинство: становлення та здійснення" (теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).
    31. "Кримінологічна характеристика та запобігання злочинам проти довкілля»
    32. (кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право).
    33. "Кримінальна відповідальність за забруднення, засмічення та виснаження водних об'єктів" (кримінальне право та кримінологія: кримінально-виконавче право).
    34. "Особливості початкового етапу розслідування злочинів, скоєних при наданні медичної до­помоги" (кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза).
    35. "Стримування і противаги в системі поділу влади в Україні (загальнотеоретичні проблеми)" (теорія та історія держави і права: історія політичних та правових учень).
    36. "Цивільно-правове регу­лювання договорів гри та парі в Україні" (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
    37. "Державні цінні папери як об'єкти цивільних прав" (цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право).
    38. "Адміністративно-правова відповідальність посадових осіб у сфері державного управління" (теорія управ­ління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право).

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X