Українська версія сайту

Ми – ліцеїсти

23-10-2018

Проблема адаптації особистості до нових умов життя є надзвичайно актуальною, зокрема, етап вступу до юридичного ліцею, враховуючи специфіку навчального закладу, вважається одним з найбільш важких періодів у житті ліцеїстів-першокурсників.

Причиною труднощів можуть бути нові умови життя, первинна соціалізація в ліцеї, стосунки з одногрупниками та викладачами, самостійне життя в нових, можливо, незнайомих до цього їм умовах, недостатні знання структур і принципів роботи закладу освіти та проблеми самореалізації в творчості, науці, громадському житті, спорті. Крім цього, виникають протиріччя та труднощі в становленні самооцінки, самосвідомості та формування образу ,,Я’’.

З метою покращення адаптації до нових умов навчання та життя, згуртування ліцеїстів, формування сприятливого психологічного клімату, позитивного ставлення до себе та до інших з вихованцями першого курсу психологами ліцею Дзюбою О.І. та Штанько Н.А. проведено тренінгові заняття «Ми – ліцеїсти!».

Під час тренінгового заняття ліцеїсти виконали кілька цікавих вправ, спрямованих на зміцнення розуміння та довіри між одногрупниками, створення доброзичливої атмосфери в групі. Засвоїли особливості взаємодії в команді, за допомогою таких технологій, як: мозковий штурм – вправа «Асоціації», «Цитати», моделювання практичних ситуацій – вправа «Валіза».

Після виконання вправ першокурсники спільно з психологами проаналізували, що саме впливало на процес виконання тих чи інших завдань, поділилися своїми враженнями та очікуваними результатами.

Юридичний ліцей

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X