Українська версія сайту

Мир – це не тільки відсутність війни!

21-09-2017

20 вересня 2017р. ліцеїсти 203 навчальної групи разом з класним керівником Довгань Ю.В. підготували та провели загальноліцейну інформаційну годину на тему “Мир – це не тільки відсутність війни!”

21 вересня за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН відзначають в усьому світі як день всесвітньої відмови від насильства й вогню.

Відповідно до резолюції від 30 листопада 1981 року святкування Міжнародного дня миру відбувалося кожного третього вівторка, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року Міжнародний День Миру відзначають щороку 21 вересня.

В якості емблеми на 21 вересня, Міжнародний день миру, використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після Великого Потопу надіслав в Ноїв ковчег голубку з гілочкою оливи.

Цього дня ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.

У рамках святкування Міжнародного Дня Миру проходять заходи, мета яких – привернення уваги до проблеми миру і ефективних способів його досягнення. Невід’ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний передзвін Дзвону миру.

 

Цей дзвін був відлитий із монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні відомий багатьом напис: “Хай живе мир у всьому світі”. Його подарувала ООН в 1954 році Японія. Тоді ж дзвін помістили в мальовниче місце в саду західного дворика, розташованого поряд із Секретаріатом ООН. Церемонія триває приблизно 15 хвилин. Хвилиною мовчання вшановують пам’ять тих, хто загинув у військових конфліктах. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який дзвонить у Дзвін миру.

Варто зазначити, що голос дзвону лунає усього двічі на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, вдруге – з нагоди святкування Міжнародного Дня Миру.

Свято Міжнародний день миру – заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини.

 Ю.В.Довгань

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X