Українська версія сайту

Міжнародний День Інтернету.

05-04-2015

4-го квітня міжнародна інтернет-спільнота відзначає свій день — День Інтернету. Започаткував Всесвітній День Інтернету не хто інший, як сам Папа Іоанн Павло II. У 1998 році католицька церква визнала всесвітню мережу скарбницею людського знання. Ватикан досить довго обирав між кандидатами і лише у 2000 році вирішив, що найкращим покровителем мережі буде святий Ісидор, день якого відзначають 4 квітня.

Святий Ісидор Севільський був іспанським єпископом та першим енциклопедистом, автором 20-томної праці "Етимологія". Крім того, Ісидор Севільський уперше застосував у своїй праці систему перехресних посилань, яка віддалено нагадує гіперпосилання,що використовуються в мережі. Аргументуючи своє рішення призначити саме цього святого покровителем Інтернету, Іоанн Павло II сказав, що Інтернет — це і є свого роду енциклопедія людських знань.

У багатьох країнах існують також національні дні Інтернету. Зазвичай вони приурочені до якихось подій, пов'язаних із введенням інтернету в цій країні, зокрема в Україні День інтернету святкується ще 14 грудня.

Крім того, експерти зауважують, що дата 4 квітня, тобто 4.04 нагадує помилку HTTP 404, яка дуже часто виникає в нас під час користування ресурсами Інтернету. Здебільшого це повідомлення з'являється у вікні браузера тоді, коли неправильно вказана назва веб-сторінки, яку бажає побачити користувач.

Як відомо, в низці святкових дат окрім Дня Інтернету не варто обходити увагою і ще одне, хоч і вельми незвичайне свято, - Міжнародний День БЕЗ інтернету. Він відзначається світовою інтернет-спільнотою щорічно в останню неділю січня.

Головна мета даного свята - повністю відвернути людей від комп'ютерів і глобальної мережі хоча б на один день, щоб прожити цей день виключно в «реальному» світі, спілкуватися з іншими людьми виключно «наживо» або присвятити його своєму улюбленому хобі (звичайно ж, не пов'язаному з інтернетом).

 

                                                                                                          

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X