Українська версія сайту

Міжнародний день захисту тварин

05-10-2017

4 жовтня 2017 року ліцеїстами 101 навчальної групи було проведено загальноліцейну інформаційну годину до Міжнародного дня захисту тварин.

У сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.

У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення. 4 жовтня відзначається Всесвітній день тварин. Він був запроваджений Міжнародним конгресом прихильників руху за захист природи, що проходив у Флоренції в 1931 році. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних країнах світу.

В Україні прийнято закон № 3447 «Про захист тварин від жорстокого поводження», згідно з яким за знущання над тваринами передбачено різні ступені покарання. 

Окрім вищезазначеної інформації, ліцеїстів ознайомили з найцікавішими прикладами великих вчинків домашніх тварин та монументами, присвяченими цим героям. Підсумком стала демонстрація відеофільму «Ліцеїсти та їхні домашні улюбленці».

Отож хочеться ще раз закликати: ніколи не кидайте на життєвій дорозі своїх друзів і пам’ятайте: ми назавжди відповідаємо за тих, кого приручили. Та й життя без них не було б таким веселим та цікавим.

Катерина Готенко

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X