Українська версія сайту

Музей МВС Національної академії внутрішніх справ

06-09-2018

6 вересня 2018 року ліцеїсти 101 та 102 навчальної групи разом із класними керівниками Скриловою Н. Л., Степанюк Л.А. та психологом Дзюбою О.І. відвідали музей МВС Національної академії внутрішніх справ України.

Ліцеїсти мали змогу оглянути цікаву експозиційну залу, у якій представлена криміналістика як наука, що розслідує злочини. Там показано проведення традиційних видів експертиз на основі безпосередніх об'єктів досліджень - найрізноманітніших видів холодної та вогнепальної зброї кримінального походження, куль, гільз, вибухових пристроїв, знарядь та пристосувань для виготовлення наркотичних засобів, фальсифікованих грошей, документів. Також були представлені різноманітні комплексні набори з необхідним інвентарем, так звані валізи експерта-криміналіста для мобільного та оперативного проведення експертизи.

Цікавою є зала спеціальної техніки ОВС, де спеціальні технічні засоби, якими оснащені та споряджені ОВС України, що використовуються у боротьбі зі злочинністю при проведенні оперативно-технічних і пошукових заходів та спецоперацій,також засоби індивідуального захисту оперативних працівників міліції, активної оборони і забезпечення спецоперацій – вогнепальна зброя, зброя несмертельної дії активного впливу на правопорушників, засоби пошукової техніки – металошукачі, металодетектори, детектори вибухових речовин, поліграфи – комплекси психофізичних досліджень людини, засоби оперативного радіозв'язку (радіостанції різних типів, телефонні апарати зв'язку), засоби оглядово-візуального спостереження та фіксації зображень. Численні документно-речові комплекси розповідають про оперативно-розшукову роботу карного розшуку, підрозділів з боротьби з організованою та економічною злочинністю, профілактику та запобігання злочинам, припинення поширення незаконного обігу наркотиків та психотропних засобів. Окремий розділ експозиції розповідає про завдання і місце внутрішніх військ у системі МВС.

Побувавши в Музеї МВС України, наші ліцеїсти ознайомились з історією та сьогоденням органів внутрішніх справ, що є важливим для поліпшення іміджу та довіри до української поліції, утвердженню справедливого, чесного, неупередженого погляду на її діяльність.

Юридичний ліцей

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X