Українська версія сайту

Надзвичайна подорож

07-04-2019

У перші вихідні квітня, напередодні великого свята Благовіщення, 6 квітня 2019 року ліцеїсти ІІ курсу разом з вчителем історії Тетяною Зелінською відвідали пам’ятку архітектури ХІ століття Національний заповідник «Софія Київська». З оглядової екскурсії по Софійському собору ліцеїсти дізнались багато повчальної і цікавої інформації, пригадали разом з екскурсоводом історію побудови собору, особливості його оздоблення.

Також разом з екскурсоводом Ольгою Шамрай ліцеїсти відвідали деякі споруди архітектурного ансамблю, а саме, Трапезну, де експонується виставка «Перші Храми Києва»; були ознайомлені з особливістю спорудження Будинку митрополита; особливо ліцеїстів вразили дзвіниці з парадним в’їздом на подвір’я собору. Далі екскурсія прямувала до пам’ятника Богданові Хмельницькому, що знаходиться на Софійській площі. Неперевершена розповідь Ольги Борисівни, наповнена цікавими історичними фактами, перенесла нас у далекі буремні часи 1917 – 1919 років. І з всією відповідальністю ліцеїсти відчули, що Софійська площа не просто окраса міста Києва, а місце, де вирішувались найважливіші питання державотворчих процесів початку ХХ століття.

Маршрут екскурсійної подорожі пролягав по вулиці Володимирській і привів до Старокиївської гори, найдавнішої частини Києва. Під прекрасну автентичну музику вуличних музикантів, розповіді екскурсовода про древній Київ наповнювались сакральним змістом. Наступним об’єктом розповіді про історію Києва була Андріївська церква і Андріївський узвіз. Скільки цікавих історій нам розкажуть про життя киян будинки Андріївського узвозу. Особливої уваги заслуговує будинок під № 13, який відомий всім шанувальникам Михайла Булгакова як «Дім Турбіних». Ліцеїсти з захопленням і здивуванням слухали невідомі факти з особистого життя Михайла Опанасовича.

Ця надзвичайна подорож завершилась на торговельно-ремісничому Подолі, біля Контрактового дому. Ліцеїсти були дуже вдячні Ользі Борисівні за цікаву і змістовну екскурсію та з нетерпінням чекають нових зустрічей та нових знань.

Юридичний ліцей

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X