Українська версія сайту

Найперше - музика у слові

10-03-2016

Мабуть, для більшості березень – це початок весни, нових сподівань, прагнень, це тепло, усмішки, квіти… Але березень – це і місяць, який для свідомих українців є, без сумніву, місяцем Тараса Шевченка.  

Стало вже традиційним проводити заходи до Шевченківських днів і у юридичному ліцеї імені Ярослава Кондратьєва. Цього разу урочистості вшанування пам'яті поета мали назву “Найперше – музика у слові!”.

Ще зі школи ми пригадуємо, що поетична спадщина Т.Г.Шевченка виросла з української народної творчості, чудової народної пісні:

Ну що б, здавалося,слова?!

Слова та голос – більш нічого!

 А серце б'ється, ожива,

 Як їх почує!..

9 березня вихованці юридичного ліцею під керівництвом викладачів української мови та літератури Краснокутської Н.В. та Кадькаленко І.В. приєдналися до Шевченківських читань, підготувавши музично-літературну композицію, в якій прозвучали  твори Великого Кобзаря (“Лілея”, “Катерина”, “Чума”, “Кавказ”, “Не завидуй багатому…”, “Доля” та ін.)  під супровід фортепіано та гітари.

Для когось з ліцеїстів виступ був дебютним, а дехто, як, наприклад, Бабенко Юлія, яка була учасницею ще й районного конкурсу читців поезії Тараса Шевченка, доволі впевнено почувався на сцені.

Також були продемонстровані відеопрезентації, створені самими ліцеїстами, в яких кожен з учасників міг висловити власну думку щодо того, яке місце посідає Кобзар у їхньому житті.

По закінченню заходу найкращі читці були відзначені грамотами кваліфікованого журі. Зокрема, нагороди отримали: Юлія Бабенко, Вікторія Степура, Юлія Бардась, Любов Драчевська та Марія Самборська.

Такі заходи змушують нас пам'ятати про те, що Тарас Шевченко з'явився в один з найтяжчих періодів історії. Його могутній голос розбудив в українців почуття національної гідності та вказав шлях до створення власної, незалежної, соборної держави. Сподіваємося, що твори Великого Кобзаря нікого не залишили байдужими, бо:

Жива

Душа поетова святая,

І ми, читая, оживаєм

І чуєм Бога в небесах…

Н.В.Краснокутська

І.В.Кадькаленко

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X