Українська версія сайту

НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ’ЯТІ…

26-04-2021

26 квітня 16 років тому зупинилося серце Ярослава Юрійовича Кондратьєва, знаного політичного й громадського діяча, вченого, генерал-полковника міліції, ректора Національної академії внутрішніх справ України (1994–2005). Саме завдяки його зусиллям стало можливим становлення й утвердження нині академії як провідного національного закладу вищої освіти зі 100-річною історією та міжнародним авторитетом, навчатися в якому прагнуть тисячі патріотично налаштованих юнаків і дівчат, охочих пов’язати своє життя з правоохоронною діяльністю.

 НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ’ЯТІ…

      Народився Ярослав Кондратьєв 15 липня 1948 року в місті Стриї на Львівщині. Життя Ярослава Юрійовича – яскравий приклад самовідданого служіння справі боротьби зі злочинністю, творення української правової держави, вірності українському народові. Він пройшов усі щаблі нелегкої міліцейської служби – від інспектора до начальника карного розшуку МВС України. На рахунку талановитого оперативника – сотні резонансних справ, розкриття яких визнано класикою вітчизняної криміналістики. Його природжене гостре почуття справедливості виявлялося у ставленні до оцінки подій, процесів і вчинків громадян.

 НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ’ЯТІ…

 Як депутат Верховної Ради України першого скликання Ярослав Кондратьєв став автором основоположних правових актів держави. Саме він 20 грудня 1993 року доповідав Верховній Раді проєкт Закону України «Про міліцію», і цю дату впродовж понад 20 років відзначали як День міліції України.

 НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ’ЯТІ…

 Під його керівництвом сформувався новий науковий напрям з розроблення проблем юридичної, оперативно-розшукової та слідчої психології. Ярослав Кондратьєв – автор понад 100 наукових робіт, серед яких – відомі монографії, підручники, навчальні посібники, що й нині затребувані в правоохоронній практиці та освітньому процесі. Висловлені ним у різні часи бачення перспектив реформування інституцій сектору безпеки досі залишаються актуальними, слугують збереженню державності й становленню української поліції.

 НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ’ЯТІ…

 Його гордістю стало створення в академії юридичного ліцею, у якому могли б навчатися діти працівників правоохоронних органів, що загинули під час виконання службових обов’язків.

 НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ’ЯТІ…

 «Освіта – це фундамент для людини, для сім’ї, для держави. Ліцей – це втілення моєї мрії, ліцеїсти – це мої діти. Обов’язок кожного з нас, хто виховує дітей, – вкладати в них душу, знання, повагу до людей, любов до Батьківщини», – говорив Ярослав Юрійович. На увічнення пам’яті ректора юридичному ліцею НАВС присвоєно ім’я Ярослава Кондратьєва (2007).

Людина честі й совісті… Таким залишився в нашій пам’яті генерал Кондратьєв, який упродовж 11 років очолював наш заклад. Пам’ять про талановитого організатора, державного й освітнього діяча, науковця і надзвичайно мужню людину збережеться в наших серцях назавжди!

Ректорат, Вчена рада, Рада ветеранів НАВС

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X