Українська версія сайту

Посвята першокурсників у ліцеїсти

13-10-2017

 Майже 100 першокурсників юридичного ліцею дали клятву ліцеїста та отримали посвідчення у переддень великих свят: Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня українського козацтва. Цього року вперше ліцеїстам випала висока честь долучитися до великої та дружної родини академії пліч-о-пліч з курсантами НАВС, які присягнули на вірність українському народові на Солом’янській площі столиці.

На урочисті заходи з нагоди складання Присяги працівника поліції першокурсниками та вручення посвідчень ліцеїста прибули численні поважні гості, батьки, рідні та друзі винуватців свята. Серед почесних гостей – заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Кондратюк, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, голова Національної поліції України Сергій Князєв, члени колегії МВС, керівники галузевих служб, Голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, представники посольств та Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні, народні депутати України, ветерани правоохоронних органів, науково-педагогічний склад НАВС та ін.

Нове поповнення привітав ректор академії Володимир Чернєй: «Саме нинішнє поповнення поліції є безпосередніми учасниками системного реформування МВС і зміцнення національної юридичної освіти. На цій площі, яка є меморіалом мужності, вперше шикуються наші ліцеїсти. Для них це, свого роду, репетиція до прийому Присяги вже через два роки.

Важливо нагадати, що наші випускники служать у кожному підрозділі МВС та Національної поліції. Відмінністю є їх затребуваність і перспективи працювати в різних сферах юридичної практики і науки.

Вітаю вибір нової генерації правоохоронців і бажаю, щоб слова Присяги стали найголовнішою заповіддю на всі роки служби. У добру путь і хай вам щастить!».

Сценарієм цієї знаменної події була передбачена низка заходів. Присутні, а переважна їх більшість – це батьки та рідні першокурсників і ліцеїстів, пересічні громадяни, спостерігали за надзвичайно зворушливим ритуалом складання Присяги, а також врученням посвідчень наймолодшим вихованцям НАВС – ліцеїстам, які вперше брали участь у цій церемонії.

Долучилися до урочистої миті також майбутні поліцейські – учні з міст Мар’їнки і Красногорівки, сіл Гранітного і Чермалика, що перебувають у зоні бойових дій Донеччини. Всі вони – юні патріоти – представники громадської організації «Молодіжна Ліга майбутніх поліцейських», яка заснована два роки тому за ініціативою генералів поліції Сергія Князєва та В’ячеслава Аброськіна. Символічно, що за час свого існування понад 40 її учасників вступили до вищих навчальних закладів МВС, аби стати поліцейськими.

Після завершення офіційної частини на всіх чекала розважальна програма: виступ ансамблю барабанщиць НАВС, гра духового оркестру, вокальні номери вихованців академії тощо. В облаштованому містечку майстрів народних ремесел, бажаючі зможуть отримати майстер-класи з лозоплетіння, петриківського розпису, гончарства, ковальства, виготовлення ляльки-мотанки та багато іншого.

Приємним завершенням урочистих заходів стало відкриття сучасного центру логістики, де створені всі належні умови для забезпечення якісного харчового забезпечення перемінного та постійного складу НАВС.

За матеріалами відділення комунікації НАВС

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X