Українська версія сайту

Революція на граніті

19-10-2015

Минають роки, відлітають у вічність події. Рівно чверть століття тому, 2 – 17 жовтня 1990 року, у Києві на майдані Незалежності студенти розбили наметове містечко й оголосили політичне голодування. Так розпочалася Революція на граніті – перший ненасильницький політичний протест проти чинної комуністичної влади в Українській РСР, поштовх до демократизації українського суспільства.

Акції громадянської непокори, які охопили Україну в жовтні 1990 року, заклали традиції проведення демократичних акцій протесту, подальшим виразником яких стала Помаранчева революція та Революція Гідності.

Революція на граніті стала переломним моментом в утвердженні незалежності України, а молоде покоління вже на початку 90-х років засвідчило своє бажання і відстояло право жити у вільній демократичній державі. Юнацький ентузіазм, помножений на чітку та продуману організацію акцій, дав змогу проявити неабиякий політичний потенціал українського молодіжного руху, який змусив рахуватися з собою і тодішніх компартійних можновладців, і досвідчених діячів опозиції. 

Вихованці юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва теж долучилися до проведення заходів щодо відзначення 25-ї річниці революції. Протягом жовтневих днів ліцеїсти прослухали інформаційні години, присвячені тим подіям, підготували й оформили тематичні стенди.


 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X