Українська версія сайту

Розвиток стресостійкості як профілактика емоційного вигорання педагогів

03-04-2019

Сучасне суспільство висуває високі вимоги до всіх аспектів освітньої діяльності, зокрема до особистості педагога. Учительська професія є однією з найбільш інтелектуально та емоційно напружених і несе в собі безліч факторів, які здатні призвести до емоційного вигорання та деформації особистості педагога. Одним із таких факторів є професійний стрес вчителя, який негативно позначається на ефективності його педагогічної діяльності. Саме тому однією з професійно важливих якостей особистості вчителя має бути його здатність чинити опір стресовим ситуаціям, або стресостійкість. 

Психологи юридичного ліцею провели для педагогічних працівників тренінгове заняття на тему «Розвиток стресостійкості як профілактика емоційного вигорання педагогів». 

Метою цього заняття було ознайомлення вчителів із поняттям стресу, його ознаками, дослідити стресові фактори в житті людини та знайти шляхи зменшення їх негативного впливу; здобуття навичок аналізу стресових ситуацій і шляхів виходу з них; виявлення, активізація і використання внутрішніх ресурсів для вирішення проблем, формування стресостійкості.

На занятті педагоги обмінялися думками з приводу стресових ситуацій на роботі, оцінили власну задоволеність різними сферами життя, завдяки релаксаційній вправі «Будиночок у лісі» опрацювали психогімнастичні техніки, які дозволяють розслабитися і скинути м'язову напругу, поринути у власні відчуття і думки.

Усі учасники активно включились у роботу та з задоволенням виконували всі вправи, а в кінці кожен учасник отримав рекомендації щодо того, як же вберегти себе від стресу.

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X