Українська версія сайту

Стоп СНІД! Знати, щоб жити!

05-12-2018

5 грудня за участю ліцеїстів першого курсу під керівництвом вчителів Лілії Федоренко та Ілони Шапошнікової було проведено загальноліцейну виховну годину до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом.

У країнах, де активно поширюється ВІЛ-інфекція, особливо уразливими до інфікування ВІЛ є діти та молодь, оскільки, за результатами різних досліджень, рівень застосування ризикованих практик серед них є вищим, ніж серед дорослих. Тож у ситуації, що склалась, важливим залишається питання обізнаності молодих людей з цією проблемою.

Метою заходу було інформування присутніх з історією поширення епідемії, дією вірусу ВІЛ на людський організм, симптомами та ознаками цієї небезпечної хвороби, шляхами передачі та засобами профілактики ВІЛ-інфекції, формування відповідальної поведінки для збереження свого здоров’я. Адже Україна за темпами поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу посідає одне з перших місць у Європі. За оцінками експертів UNAIDS в Україні з ВІЛ-інфекцією живе приблизно 240 тисяч осіб і лише кожен другий знає про свій діагноз.

Також у межах заходу відбувся перегляд соціальних відеороликів про темпи поширення СНІДу в Україні, особливості будови та розмноження збудника даного захворювання, ставлення суспільства до людей-носіїв ВІЛ-інфекції. Ліцеїсти декламували тематичні вірші та прозу, мовою танцю продемонстрували толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ.

Кожна людина повинна знати про наслідки безвідповідальних дій та ігнорування правил власної безпеки. Народна мудрість говорить: «Береженого – Бог береже». Тому активний спосіб життя, виконання основних профілактичних заходів, дотримання норм моралі та етики в спілкуванні з оточенням є головною гарантією від поширення ВІЛ/СНІДу.

Юридичний ліцей

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X