Українська версія сайту

Свято Покрови Пресвятої Богородиці

15-10-2015

14 жовтня в Україні відзначається двонадесяте і одне з найбільших шанованих у народі свят — Покрова Пресвятої Богородиці.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці має дивовижну історію виникнення. Воно встановлене на честь з'явлення Божої Матері в одному з храмів Константинополя. За переказом, в час правління імператора VІ Філософа (886-912), коли на місто напали сарацини, жителі молилися всю ніч у Влахернському храмі, де зберігалася риза Богоматері, її омофор (покривало) та частина поясу, перенесені з Палестини в V столітті.

Саме в цей час Андрій–юродивий та його учень Єпіфаній побачили під церковним склепінням появу Пресвятої Богородиці в оточенні ангелів, пророків і апостолів. Осяяна світлом Богородиця у супроводі св. Івана Хрестителя і св. Івана Богослова увійшла до храму і довго молилася за весь християнський світ, а потім, підійшовши до престолу, зняла з голови омофор(покров) і широко розпростерла його над головами народу у храмі. Ніхто, крім святого Андрія і Єпіфана, цього не бачили, але всі повірили в їхню розповідь. Звістка про цю подію швидко поширилася серед людей. І всі почали так голосно радіти, що перелякані араби відступили без бою. Від того свято Покрови Богородиці  і дістало свою назву.

В Україні це свято почали вшановувати ще за часів Ярослава Мудрого. Про це свідчать храми, побудовані в ХІ сторіччі.

14 жовтня 2015 року до Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва завітав заступник голови Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями протоієрей Віталій Приходько, який відслужив молебень на свято Покрова Пресвятої Богородиці.

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X