Українська версія сайту

У кожнім слові - безодня простору

17-03-2016

Поезія - це завжди  неповторність,

Якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко

 Поезія, як відомо, допомагає повернути рівновагу в почуттях або дає поштовх жити повніше і щасливіше – любити, ненавидіти, йти до своєї мети чи призупинитися і заспокоїтися.

Чи не  вірші допомагають сором’язливому закоханому розповісти про те, про що мовчав роками? Хіба поезія не кликала щирого патріота боронити свою землю чи не заспокоювала обділену долею сироту?

Певно, немає жодної людини, яку б обминула лірика. То можуть бути рядки зі старих зачитаних книжок чи, навпаки, із хрумких сторінок нової книги, можливо, то рядки, які доводилось заучувати у школі, а, можливо, це те, що тихенько звучало у душі, коли прийшла весна…

Можна довго говорити про «роль поета і поезії в житті людини», про формування особистості під впливом поезії, але все це дуже мізерне, порівняно з маленьким теплом у грудях людини, яка тримає в руках збірку улюблених віршів.

Не має значення – досконалий чи кострубатий вірш виходить з-під пера, головне – відчути у поезії життя. Адже поезія – це внутрішній стан душі – світлої і доброї або ж втомленої і нудної.

Напередодні Міжнародного дня поезії, який відзначається 21 березня, у юридичному ліцеї імені Ярослава Кондратьєва, в рамках проведення Шевченківських днів та відзначення ювілею І.Франка, відбувся перфоманс «Літературна кав’ярня», який підготували та провели викладачі Н.В.Краснокутська, І.В.Кадькаленко, Ю.В.Довгань та вихованці І та ІІ курсу.

У теплій атмосфері затишної аудиторії під супровід гітари прозвучали у виконанні ліцеїстів ІІ курсу Борового І., Волкова Н., Гафарової К. вірші І.Франка, Ліни Костенко. Натхненно прочитали власні поезії Семенова К., Бабенко Ю. Звичайно, не обійшлося без лірики Т.Шевченка, Лесі Українки, В.Симоненка та сучасних молодих поетів.

І хоч за вікном весна ще трохи не весняна, проте теплий вірш із солодким гарячим чаєм зі смаколиками точно підніме настрій!

Н.В.Краснокутська

І.В.Кадькаленко

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X