Українська версія сайту

Участь ліцеїстів у судовому процесі

13-12-2018

У рамках Тижня права ліцеїсти взяли участь у судових дебатах у Дніпровському районному суді міста Києва.


Головне територіальне управління юстиції в місті Києві організувало для ліцеїстів судове засідання, де юні правознавці спробували себе в інсценізованому судовому процесі. Справу розглядав кваліфікований суддя в справжньому судовому залі. У ролі прокурора був ліцеїст Максим Андріяш, а потерпілим – ліцеїст Владислав Коновалов. Сторону захисту гідно представив майбутній адвокат ліцеїст Володимир Яворський, який легко і професійно відстояв долю обвинуваченої – ліцеїста Мар’яни Клюй.

Під час судових дебатів прокурор і адвокат виступили з промовами, дали оцінку діям обвинуваченої, аналізували докази, наводили аргументи та робили висновки щодо кваліфікації дій та міри покарання. Вислухавши промови сторін, суддя Дніпровського районного суду виніс вирок у справі, зауваживши професійну підготовку ліцеїстів- учасників засідання.

По завершенні заходу спікер судового процесу дала «Урок справедливості», де ліцеїсти обговорили основні поняття теми розмови  та мали змогу подискутувати зі справжніми адвокатами та прокурорами.

Також працівники суду провели ознайомчу екскурсію по Дніпровському районному суду, розповіли про роботу та історію судових органів, дали змогу ліцеїстам відчути себе в ролі суддів, побувавши в нарадчій кімнаті, посидівши в кріслі судді, та уявити, як приймаються важливі рішення та виносяться вироки.

Ліцеїсти були нагороджені грамотами та подяками за активну участь в процесі, зацікавленість професією та належну підготовку, яку протягом заходу не одноразово відзначали професійні юристи.

 

Юридичний ліцей

 

 

Важливо

Інші навчальні підрозділи

Навчально-наукові інститути:
- №1 (Київська обл., с. Віта Поштова)
- №2 (вул. Ірини Бекешкіної, 3)
- №3 (пл. Солом'янська, 1)
- заочного та дистанційного навчання
Інститути та факультети:
- Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації
- Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)
Інші навчальні підрозділи:
- Київський центр первинної професійної підготовки "Академія поліції"

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03151, м.Київ, просп. Повітрофлотський проспект, 53

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 53

X
X